ANALYSE Gentagne samarbejds-vanskeligheder mellem ledelse og bestyrelse i TELE-POST

Det er ikke første gang, at der er uenighed mellem topledelsen og bestyrelsen i det selvstyreejede teleselskab TELE-POST.
Foto © : Tusagassiivik, Grønlands Selvstyre
Skrevet af Laura Aggernæs
05. maj 2015 07:13

Tele-Posts to øverste chefer, den konstituerede administrerende direktør Steen Montgomery-Andersen og den konstituerede vicedirektør Per Svendsen opsagde i sidste uge deres poster med henvisning til samarbejdsvanskeligheder med bestyrelsen.

Og det er ikke første gang, at der er ulmende uenighed mellem topledelsen og bestyrelsen.

Så sent som i efteråret 2014 sagde den daværende administrerende direktør Michael Binzer op begrundet i samarbejdsvanskeligheder med TELE-POST's bestyrelsesformand Agner Mark.

På sin blog skriver Michael binzer den 30. marts i år om episoden:

- Det var også mit ansvar at sige op fra mit drømmejob i TELE-POST efter kun halvandet år på posten. Ikke fordi jeg ikke kunne lide mit job og mine kolleger, men fordi arbejdsklimaet mellem min bestyrelsesformand og jeg var elendigt, grænsende til det absurde. Jeg tog ansvaret for at sige op, fordi alternativet var at blive syg.

Læs også Michael Binzer har sagt op i TELE-POST

Efter Michael Binzer opsagde sin stilling sidste efterår, sendte den samlede ledelse i TELE-POST, inklusiv Steen Montgomery-Andersen og Per Svendsen, et brev dateret den 5. september 2014 til næstformand i TELE-POST's bestyrelse, Paneeraq Olsen.

I brevet udtrykker de ledende medarbejdere blandt andet utryghed ved, hvorvidt at der vil kunne opbygges et godt og længerevarende samarbejde mellem den nuværende formand for bestyrelsen og en kommende administrerende direktør.

Og de opfordrer Paneeraq Olsen til at kontakte ejeren af teleselskabet, dvs. Grønlands Selvstyre, snarest muligt med henblik på at anbefale ejeren at udnævne en ny formand for bestyrelsen.

Læs også Total tavshed i TELE-POST-ledelsen

KNR har i hele sidste uge forsøgt at få Agner Mark i tale omkring de nuværende og tidligere samarbejdsvanskeligheder mellem bestyrelsen og direktionen i TELE-POST.

Men han ønsker ikke at udtale sig, før den nuværende konstituerede administrerende direktør Steen Montgomery-Andersen har fået mulighed for at udrede misforståelser, som han, ifølge Agner Mark, oplever der har været i den fremstilling af forløbet, der har været givet i pressen.

Steen Montgomery-Andersen, som KNR ligeledes har forsøgt at få i tale, siger til KNR, at han 'ikke har mulighed for at give nogen udtalelse på nuværende tidspunkt', og han vil derfor heller ikke oplyse, om der er en udredning på vej eller ej.