Forskningsprojekt skal styrke ressourcer hos børn, unge og familier

En ny bog skrevet af elever fra 10. klasserne og Piareersarfik skolerne i Tasiilaq og Nanortalik falder snart ind af brevsprækken i de to byer.
Foto © : Siunissaq uagut pigaarput
02. november 2015 08:45

Bogen hedder ’Vores rettigheder - vores liv’ og er det er elevernes foto og tekster, som sammen med uddrag fra FN’s børnekonvention udgør bogen.

- Bogen hedder ’Vores rettigheder - vores liv’ fordi den handler om dét, som vi forstår ved det gode liv. Om de rettigheder og beskyttelse, vi har ifølge FN’s Børnekonvention. - Nogle af os er stadig børn. Nogle af os har selv børn allerede. Fælles for os alle er, at vi ønsker en tryg opvækst og et godt liv’, hedder det i forordet til bogen.

Eleverne er blevet undervist i Børnekonventionen, i at fotografere og har skrevet små tekster dertil i en række workshops, som blev afholdt i juni, august og september på skolerne i Nanortalik og Tasiilaq.

Bogen er til alle; børn, unge, forældre og bedsteforældre i de to byer, og omdeles af skoleeleverne til alle husstande i byerne og til skolerne i bygderne. Den er det første resultat af et 3-årigt projekt, som blev sat i værk i sommer.

Formålet med projektet, ’Fremtiden tilhører os’, er gennem kunst, kultur, kreative og fysiske aktiviteter i byerne at skabe øget livsmod, større selvværd og bedre trivsel blandt børn, unge og familier. Projektet udføres i samarbejde med ressourcepersoner fra skoler, familiehuse og væresteder i byerne.