Forsinket hashplan får flere ressourcer

Indsatsplanen mod hash er forsinket fordi den var for ambitiøs. Nu får den flere ressourcer, oplyser Departementet for Sundhed.
ikiaroornartoq Politi stoffer
Foto © : KNR
30. oktober 2017 11:43

Naalakkersuisoq for sundhed erkender at departementerne er bagud med dele af indsatsen mod hash.

Set i bakspejlet var tidsplanen og indsatserne nok for ambitiøs, men det er der nu rettet op på, lyder det i en mail fra departementet for sundhed.

Der er 25 indsatser i planen, der skal bekæmpe problemet med hash. 12 af indsatserne sat igang eller gennemført. Tre er planlagt til de kommende år.

LÆS OGSÅ Indsatsplanen mod hash er i gang men befolkningen skal med

Men ti af indsatserne er ikke kommet i gang. De er enten forsinkede eller opgivet.

Seks af indsatserne på sundhedsområdet er forsinkede, deriblandt ny lovgivning på misbrugsområdet, der udskudt til 2018 og de tre indsatser, der handler om oplysningskampagner er alle blandt de forsinkede indsatser.

Indsatsen med narkotest på uddannelser og kollegier trukket tilbage, fordi der ikke var opbakning i Inatsisartut. Og hos Departementet for Justitsvæsen oplyser man til KNR, at de tre indsatser under justitsområdet ikke er igangsat.

LÆS OGSÅ Børn lider under massivt hashforbrug i Qeqqata

Departementet for sundhed erkender at dele af planen er forsinket. Forklaringen lyder, at man har været for ambitiøs i forhold til hvor mange ressourcer, der var sat af til at gennemføre indsatserne.

- Dette er der nu rettet op på og der er sat ekstra personaleressourcer til opgaven, således at vi kan sikre den nødvendige fremdrift på hash-indsatsen, skriver departementet.

LÆS OGSÅ Hash og manglende hjælp gør livet svært for børn i Qeqqata

Udover planen vil departementet lave oplysende arbejde via KNR og sociale medier for at oplyse om hashens skadelige virkninger.

Hos Skattestyrelsen er alle fire indsatser gennemført, det er blandt andet mere lufthavnskontrol, en bodyscanner og udstyr til at opdage narko, oplyser Skattestyrelsen til KNR.

LÆS OGSÅ Så stop dog med at ryge hash