Flere midler til forebyggelse

Naalakkersuisut har foreslået at sætte 6 mio. kr. til en række forebyggende indsatser i sundhedsvæsnet. 
Skrevet af Nathan Kreutzmann
23. august 2017 15:35

Projektet MANU er målrettet mod gravide par og småbørnsforældre. Her glæder man sig over, at der er udsigt til flere midler. Det fortæller projektleder Rikke Louise Kuhn.

- Det hilser jeg rigtig velkommen og jeg synes det er dejligt, siger hun.

LÆS OGSÅ Regeringen fører sund finanspolitik - vores politik

Hos MANU gælder det om at komme i gang med at hjælpe de forældre, der har brug for hjælp, så tidligt som muligt.

- Det vil sige, når allerede moren opdager hun er gravid, så når de kommer til jordemoren får det et tilbud at komme med på forældre forberedelse. Så det er et voksent pædagogisk tilbud.

Det er nemlig et godt fundament for børn at få en tryg og god start fra fødslen.

- I og med vi får børn og unge der trives bedre, så får vi også bedre indlæringsmuligheder for de her børn. Det gør også at de får sig en uddannelse og det gør også at de får et bedre selvværd.

Med udsigten til flere midler kan projektet udvides til at støtte forældre frem til barnet bliver to år i stedet for de otte måneder, der er mulighed for i dag.

LÆS OGSÅ Beskæftigelsesfradrag kan finansieres med topskat

Hos MANU mener man, at en tidlig indsats er en rigtig god forretning for landskassen. Børn der har fået en tryg opvækst har nemlig mindre risiko for sygdomme og misbrug i fremtiden.

- Så ren samfundsøkonomisk, er det rigtig vigtigt at lave forebyggende indsats, her tænker jeg at MANU er et godt supplement i forhold til børn og unge, siger Rikke Louise Kuhn.

Projektet MANU skal dele en samlet pulje med seks millioner med to andre projekter, der har fokus på forebyggelse.