Fiskeriudvalg savner fortsat svar om fordeling af makrelkvoten

Et flertal i Inatsisartuts Fiskeriudvalg savner fortsat svar på grundlæggende spørgsmål om fordelingen af makrelkvoten. Det skriver en utålmodig formand for Inatsisartuts fiskeriudvalg, Nikolaj Jeremiassen fra Siumut.
Skrevet af Karsten Sommer
12. juni 2015 06:36

- Fiskeriudvalget undersøger stadig processen omkring fordelingen af årets makrelkvote, som allerede ved sin offentliggørelse viste sig at udløse stærke følelser i samfundet, skriver Nikolaj Jeremiassen, og understreger at et flertal i udvalget stadig står tilbage med adskillige ubesvarede spørgsmål.

LÆS OGSÅ Transparancy på banen om makrelkvotekritik

- Uanset at der har været flere samråd med Formanden for Naalakkersuisut, samt en stribe skriftlige spørgsmål, mangler udvalget stadig et svar på det grundlæggende spørgsmål: Hvem fik hvad, og hvorfor?, skriver Siumutteren i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Årets makrelkvoter endelig fordelt

Det er flertallets oplevelse, at Naalakkersuisut kunne - og burde - give mere fyldestgørende svar på de spørgsmål, som ikke bare udvalget, men samfundet som helhed, har stillet til fordelingsprocessen. Og det får nu Nikolaj Jeremiassen til at skrue bissen på:

- Ingen er tjent med at trække sagen i langdrag. Et flertal i Fiskeriudvalget opfordrer derfor Naalakkersuisut til at lægge alle kort på bordet.  - og én gang for alle fremkomme med al relevant information, således at sagen snarest muligt kan blive ordentligt og udførligt belyst, slutter fiskeriudvalgsformand Nikolaj Jeremiassen sit brev til Naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ Hård kritik af makrelkvote-behandling