Årets makrelkvoter endelig fordelt

Departementet for Fiskeri fortæller, at man har modtaget 48 ansøgninger på sammenlagt mere end 400.000 tons makrel, næsten fire gange så meget som den samlede makrelkvote udgør.
Foto © : Amy Groark/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
22. maj 2015 06:47

Naalakkersuisut har fulgt de tidligere vedtagne kriterier for tildelingen af kvoter, og de selskaber, der har fået tildelt en makrelkvote, har samtidigt fået oplyst, at fordelingen af kvoterne er foreløbige og løbende vil blive fulgt op med genfordelinger med henblik på fuld udnyttelse af kvoterne.

De to store rederier i grønlandsk fiskeri - Polar Seafood gruppen og Royal Greenland Pelagic - har fået 12.000 tons hver af den kvote på 55.000 tons, der er reserveret selskaber med egne fartøjer.

LÆS OGSÅ Hård kritik af makrelkvote-behandling

I samme gruppe får Arctic Prime Fisheries 8.000 tons, mens der er mellem 4.000 og 6.000 tons til 5 andre rederier.

I den anden kvotegruppe, til selskaber uden egne fartøjer, deles 7 selskaber ligeligt om kvoten på 30.000 tons, og er derfor tildelt 4.285 tons hver.

LÆS OGSÅ Grønlandske fartøjer prioriteret i fordelingen af makrelkvoter

Endelig er der oprettet en kvote på 5.000 tons makrel i Vestgrønland, som reserveres til kystnært fiskeri. Alle licenshavere til kystnært fiskeri i Vestgrønland kan opnå licens til dette forsøgsfiskeri.