Fire dræbt og mindst 20 såret efter angreb i London

Mindst 20 personer er kommet til skade, og fire er dræbt efter et angreb onsdag eftermiddag i nærheden af det britiske parlament i London. En af de dræbte er en betjent, oplyser politiet på et pressemøde onsdag aften.
Foto © : Barry McGee/Flickr
Skrevet af Ritzau, Jonas Fievé
22. marts 2017 12:37
Opdateret 15:33: Episoden bliver behandlet som en terrorhandling, indtil efterforskningen skulle pege i en anden retning, lyder det fra Metropolitan Police i London.
 
Området ved parlamentet er fyldt med kampberedt politi, fortæller øjenvidner. Hele parlamentsbygningen skulle være under såkaldt lockdown. Det betyder blandt andet, at ingen kan bevæge sig ind eller ud.

Ifølge BBC er der tilsyneladende tale om to forskellige episoder, der har udspillet sig på stort set samme tidspunkt.

Den ene hændelse fandt sted på Westminster Bridge, hvor en bilist tilsyneladende bevidst kørte flere personer ned.

Billeder på BBC viser en mørk bil, der øjensynligt er kørt ind i et hegn i området.

Den anden hændelse skete angiveligt tættere på indgangen til selve parlamentet. Her skulle en mand have stukket en politibetjent med en kniv, inden han blev skudt af politiet. Det fortæller lederen af parlamentets underhus, David Lidington.

Det står ikke klart, hvor mange der præcist er kommet til skade. Londons ambulancetjeneste skriver, at den har behandlet mindst ti patienter på Westminster Bridge.

Men der er altså meldinger om mindst 20 sårede.

Der er adskillige ambulancer og en redningshelikopter på stedet. Flere gader i nærheden er blevet spærret af.

En talsmand for Storbritanniens premierminister, Theresa May, siger ifølge Reuters, at regeringschefen er uskadt. Hun skal senere onsdag mødes med regeringens særlige krisekomité for at diskutere diskussionen.

/ritzau/