Faderen: Jeg føler mig overset

Faderen til den lille dreng, der faldt fra en altan i Tuapannguit i Nuuk denne sommer, har stadig mange spørgsmål.
Skrevet af Nina-Vivi Andersen
18. september 2013 07:06

Drengen faldt fra sjette sal i starten af juni. Efter ulykken blev det konstateret, at altanen ikke var bygget korrekt i henhold til byggereglementet. 

Familien vil gerne vide, hvorfor de ikke er blevet kontaktet af nogle af de ansvarlige endnu. Han har en fornemmelse af nu, at ansvaret for ulykken bliver skubbet videre fra bord til bord.

- Efter ulykken har vi ikke hørt noget fra myndighederne. Vi hører kun om sagen gennem medierne. Man bliver overrasket, når man hører det i medierne. Hvis sagen går gennem myndighederne nu, hvorfor er vi så ikke blevet kontaktet? Mon vi skal tro på det der bliver sagt i medierne, spørger Elias Ole Inûsugtok.

Faderen, som er lærer til daglig, fortæller, at han blev overrasket, da en af hans elever fortalte ham at sagen havde været i medierne, hvor familien ikke havde hørt noget.

Departementet for boliger oplyser, at de nye bygninger er blevet gennemgået, og at der er sat midlertidige løsninger på nogle af altanerne.

Familien føler dog stadig, at der ikke er nogle der vil tage ansvaret. Det frustrerer dem, at de ikke er blevet kontaktet. De føler sig overset.

- Det er vigtigt for os at få oplysninger fra de ansvarlige, fordi vi som familie gerne vil komme videre efter ulykken. Vi bliver usikre på, hvordan denne her sag skal ende. Siden vores drengs ulykke blev fortalt i medierne, er der ikke sket så meget. Der har været reaktioner fra samfundet, men i virkeligheden er der ikke blevet placeret noget ansvar, siger faderen Elias Ole Inûsugtok.

Selvom nogle af bygningerne er blevet tjekket og nu er blevet sikret, mener faderen, at familien bør havde fået noget af vide fra de ansvarlige.

- Det er vores dreng, det handler om, det er os som familie, der er blevet ramt. Derfor er det vigtigt for os at blive informeret efter ulykken. Det er jo ulykken i vores familie, der har sat en stort diskussion i gang, og den diskussion er aldrig fulgt til ende, siger faderen Elias Ole Inûsugtok.

Faderen har meldt A/S INI og den tekniske afdeling i Kommuneqarfik Sermersooq til politiet og han oplyser at drengen har fået det bedre, og at deres hverdag er gået i gang igen. Drengen er begyndt i børnehave, men skal til Rigshospitalet igen for at blive kontrolleret.