Første kvindelige præsidentkandidat

Hillary Clinton er den første kvindelige præsidentkandidat i USA nogen sinde.
Foto © : flickr.com
Skrevet af Inge S. Rasmussen
27. juli 2016 10:32

Hillary Clinton er nu Demokraternes præsidentkandidat.

Det blev officielt afgjort i går aftes grønlandsk tid ved partiets konvent i Philadelphia.

Dermed er Hillary Clinton den første kvindelige præsidentkandidat i USA nogen sinde.

På forhånd lå det fast, at den tidligere førstedame og udenrigsminister ville blive nomineret, da hun efter en lang kamp mod Bernie Sanders mødte op med opbakning fra mere end de 2383 delegerede, som kræves for at vinde afstemningen.

Det historiske ved Hillary Clintons nominering blev understreget i aftenens taler, fortæller DRs korrespondent Stéphanie Surrugue fra konventet i Philadelphia i går aftes:

Historieskrivningen har fyldt helt enormt meget i samtlige taler her til aften, uanset om det har været den tidligere udenrigsministe Madeleine Albright der var på scenen, en skuespiller som Meryl Streep, musiker som Alicia Keys eller en tidligere præsident ved navn Bill Clinton, så har det været en enorm stor fejring af det her faktum at det er muligt, at USA står over for sin første kvindelige præsident. 

Hillary Clinton er ikke selv til stede i Philadelphia men hun trådte frem på en storskærm hvor hun også selv sagde at det kan godt være at jeg bliver USAs første kvindelige præsident, men jeg bliver helt sikkert ikke den sidste - og så blev der zoomet ud og man kunne se at hun var omgivet af små piger. OG der var nærmest ikke et øje tørt i salen i Philadelphia.

Som udenrigsminister besøgte Hillary Clinton Grønland og Nuuk for fem år siden i maj 2011 i forbindelse med Arktisk Råds ministermøde.

Læs også Hillary har booket 37 værelser på Hotel Hans Egede