Fængselsforbund kræver indgreb fra justitsministeren

Regeringen bør gribe ind midt i overenskomstperioden og give en tillægsbevilling til anstaltsbetjente i Grønland, mener Fængselsforbundet. I dag kan betjentene dårligt leve af deres løn, mener forbundet.
Forbundssekretær hos Fængselsforbundet, René Larsen.
15. april 2018 12:25

I efteråret sidste år blev der indgået en ny overenskomst for statens ansatte i Grønland, herunder anstaltsbetjente, med en lønstigning på tre procent over fire år.

Men det udligner ikke løngabet i forhold til fængselsbetjente i Danmark, påpeger René Larsen, forbundssekretær hos Fængselsforbundet. 

Grundlønnen for en anstaltsbetjent i Grønland lyder på 18.300 kr., som er knap 5.000 kr. lavere end grundlønnen hos kollegerne i Danmark.

- Jobbet kan være nok så spændende, men hvis man ikke kan leve af det, hjælper det jo lige lidt, siger René Larsen.

Derfor kræver Fængselsforbundet, at regeringen træder til med en ekstra bevilling på finansloven allerede i år.

LÆS OGSÅ Politiformand utilfreds med ny overenskomst

- De grønlandske anstaltsbetjente har i forhold til samligendelige stillinger i Danmark et lønefterslæb sammenholdt med, at leveomkostningerne er så høje, så de rent faktisk ikke kan leve af jobbet. Regeringen på Christiansborg er nødt til at komme med en tillægsbevilling, som kan hæve de grønlandske anstaltsbetjentes lønninger betragteligt, siger René Larsen.

Direktør forstår debat om lønforhold

Trods lønforholdene har Kriminalforsorgen herhjemme i øjeblikket held med at rekruttere elever til uddannelsen som anstaltsbetjent.

Og det vækker naturligvis glæde hos direktøren, Naaja Nathanielsen. Hun forstår dog godt, at man ønsker at rejse debatten om løn for anstaltsbetjentene, siger hun til KNR.

LÆS OGSÅ Politi-ansatte er uenige om feriefrirejse

Justitsministeriet oplyser til KNR, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ikke har mulig for et interview om sagen.

I stedet henviser ministeriet til, at der er igangsat en afdækning af lønforholdene for anstaltsbetjentene, som forventes færdig sidst på året.