En lille chance for NunaMinerals kan fortsætte

Der er en lille chance for, at NunaMinerals A/S, som i dag er under betalingsstandsning, kan fortsætte. Det kræver dog, at engelske investorer er villige til at give selskabet en økonomisk indsprøjtning under generalforsamlingen i slutningen af denne måned.
16. november 2015 18:13

Det siger selskabets direktør Ole Christiansen til KNR.

Og det forudsætter, at aktionærerne er villige til at miste mange penge, siger han.

- Alternativet er, at alle taber deres penge, og et andet alternativ er, at vores kreditorer ikke får en øre. Derfor, synes jeg, at denne plan er den bedste løsning, som bestyrelsen har været i stand til at når frem til i den her situation, siger direktør for NunaMinerals A/S, Ole Christiansen.

Læs også NunaMinerals offentliggør årsrapport

Bestyrelse kommer med 3 forslag

For at redde NunaMinerals fra konkurs har bestyrelsen tre forslag til, hvordan. Det kan bl.a. gøres ved nedsættelse af selskabets aktiekapital.

- På grund af et meget stort underskud i det seneste år, er det nødvendigt at fortynde kapitalen på den her måde.

- Hvis der så skal tilføres nye penge, så bliver de eksisterende aktionærer kraftigt udvandet, siger altså Ole Christiansen.

Læs også Avis: NunaMinerals skal drive miner i USA

Håber på engelske investorer

Derfor håber direktøren, at engelske investorer kan og vil tilføre en økonomisk indsprøjtning til NunaMinerals.

- Hvis to tredjedele af selskabets aktionærer stemmer for bestyrelsens planer, og hvis to andre 'hvisser' falder på plads i den her proces, så tror jeg, at NunaMinerals kan fortsætte som et selskab, som fortrinsvis vil ejes af engelske investorer, siger direktør for NunaMinerals.

Generalforamlingen afholdes i Hotel Hans Egede i Nuuk, onsdag den 25. november fra klokken 16.