Elever skal lære engelsk via internettet

Fjernundervisning er vejen frem for landets folkeskoler, mener naalakkersuisoq for uddannelse, og hun vil kæmpe for, at fremmedssprogsundervisningen også får fodfæste i bygderne.
Skrevet af Andrea Christiansen
15. april 2015 14:50

Til et pressemøde i går fortalte Nivi Olsen, at der er fuld gang i eksperimenter med det. 

Folkeskolerne skal lære af gymnasiet i Sisimiut, mener Nivi Olsen. Her har man gode erfaringer med fjernundervisning, hvor eleverne lærer engelsk og dansk ved at bruge lærere, der fysisk sidder i England og Danmark.

Der er tidligere forsøgt med undervisning via internettet, men det har ikke været udelt succes.

De foreløbige resultater begejstrer dog naalakkersuisoq. GUX-elever giver hende håb om, den moderne undervisningsmåde også bliver en succes i bygderne. 

- Denne undervisning klarer sig meget godt. Vi har lært af tidligere og mindre gode erfaringer, og nu ved vi, at det er den måde undervisning skal køres på, siger naalakkersuisoq Nivi Olsen.

 

Undervisning som i Kapisillit 

Hun fremhæver bygden Kapisillit ved Nuuk. Her benytter man fjernundervisning, og den viser - ifølge Nivi Olsen - gode resultater. Derfor vil Nivi Olsen nu bruge sine kræfter til at sprede moderne undervisningen til andre bygder. 

Nivi Olsen understreger, at hun vil tænke på god undervisningskvalitet i Folkeskolen frem for at tænke på økonomi.

- Vi vil gerne udvikle denne rute til afsidesliggende bygder, siger hun.

Naalakkersuisoq forklarer, at det kan betale sig at have én engelsklærer, der bor i England, til undervisning af elever i for eksempel ti bygder ved at bruge internettet, frem for at have ti lærere til at undervise i ti bygder.

De dårlige internetforbindelser til bygerne er dog en stor forhindring for fjernundervisning i fremmedssprog.

Men Nivi Olsen siger også, at hun arbejder for at løse det problem.