Ekstraordinære renoverings- og anlægsopgaver skal skabe jobs

Arbejdsløsheden stiger og stiger, og det får nu Naalakkersuisut op af stolen.
Skrevet af Karsten Sommer
02. april 2014 05:16

Seks ud af ni medlemmer af Naalakkersuisut vil i den kommende uge vil ansøge Finansudvalget om 174,2 millioner kroner til igangsættelse af en række ekstraordinære anlægs- og renoveringsopgaver.

Det er Naalakkersuisuts håb, at denne indsats vil kunne reducere antallet af arbejdsløse væsentligt, skriver de seks ministre i en fælles pressemeddelelse.

Indsatsen vil blive fordelt på en række sektorer såsom sundhed, uddannelse, boliger og infrastruktur og vil blive spredt over hele landet med særlig fokus på de områder, hvor ledigheden er størst.
 
- Der er sket en ophobning af midler i anlægs- og renoveringsfonden til projekter, der ikke er blevet gennemført som planlagt, påpeger naalakkersuisoq for erhverv, Jens-Erik Kirkegaard og varsler samtidig omlægning af den hidtidige anlægspraksis, så de projekter, der fremgår af finansloven, rent faktisk bliver gennemført det enkelte år.
 
Pressemeddelelsen oplyser dog ikke om konkrete nye anlægsprojekter, men nævner blandt andet en ny gratis landsdækkende jobportal, der skal gøre det lettere at rekruttere medarbejdere på tværs af kommunegrænser.
 
Ekstra midler til brancheskolerne skal sikre, at flere kommer i beskæftigelse inden for råstofsektoren, når de projekter kommer i gang.
 
Og så vil Naalakkersuisut blandt andet indføre uanmeldte kontroller af arbejds- og opholdstilladelser hos udefra kommende arbejdskraft i hele landet.
 
Det overordnede mål er en halvering af arbejdsløsheden inden 2017, skriver Naalakkersuisut.