DJ: Grønland har brug for en robust og uafhængig mediestøtte

Naalakkersuisut har valgt at lave mediestøtten om til en projektstøtte. Det har fået stor kritik herhjemme, og nu langer formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, også ud efter forløbet.
20. november 2015 04:19

- Det har ikke været nogen køn proces omkring omlægningen af mediestøtten, siger han til bladet Journalisten.

Den lokale kreds af journalistforbundet kaldet TP, har også i sit høringssvar kritiseret den model for mediestøtte, som Naalakkersuisut har lagt sig fast på.

LÆS OGSÅ GE advarer mod mediestøtteordning

Selve den nye ordning indbefatter som bekendt, at den går fra at være en produktionsstøtte til aviserne til at være en projektstøtte. Selve støtten til projekter skal godkendes i en komité nedsat af regeringen. Noget kritikkere frygter kan svække armslængdeprincippet. En frygt Lars Werge deler.

- Det dur slet ikke at vedtage en mediestøtte, hvor regeringen konkret har mulighed for at beslutte, hvilke medier, der skal have støtte og hvilke der ikke skal. På den måde ryger uafhængigheden for de frie medier, og det er bestemt ikke, hvad Grønland har brug for, mener journalisternes formand.

LÆS OGSÅ Mediehus forkaster støtte

Werge anfører, at Grønland har brug for en robust og uafhængig mediestøtte.

- Derfor vil jeg indtrængende opfordre det grønlandske selvstyre til at revurdere sin beslutning, og lave en mediestøtte som medierne bakker op om, slutter Lars Werge.