Det Grønlandske Hus bliver samlet under ét tag

I Aalborg samler Det Grønlandske Hus sine afdelinger på én adresse. Flere samarbejdspartnere er blevet opsagt fra lokalerne fra næste sommer.
17. december 2017 17:04

Der skal være mere samling over aktiviteterne i Det Grønlandske Hus i Aalborg. Det mener ledelsen i huset, som har besluttet at samle alle afdelinger på adressen Vesterbro 79.

Dermed flytter det sociale samlingssted ”Tamassa”, der i dag ligger i Aagade i Aalborgs midtby, ind under samme tag som resten af huset.

Samlingen skal gøre det lettere at udnytte ressourcer og samarbejde mere på tværs af for eksempel uddannelses- og socialafdelingen.

- Det skal være et mere dynamisk, kreativt og levende sted, siger Per Hjelm Hansen, soucchef og socialfaglig konsulent i Det Grønlandske Hus i Aalborg, til KNR.

LÆS OGSÅ Det Grønlandske Hus i Aalborg flytter til midtbyen

Efter 37 år på Umanakvej i Aalborg Øst flyttede Det Grønlandske Hus 1. maj 2016 ind til Aalborg centrum. Det skete ud fra ønsket om at blive mere synlig i byrummet og lettere tilgængelig for gæster, der kommer med offentlig transport til Aalborg.

Men en rundspørge blandt huset brugere har vist, at huset nok er blevet mere synlig, men ikke har skabt større aktivitet med flytningen.

En række nuværende lejere og samarbejdspartnere, bl.a. Aalborg Universitet og Grønlands Rejsebureau, er derfor blevet opsagt fra lokaler i huset fra 1. juni 2018. I stedet kommer Det Grønlandske Hus til at råde over hele bygningen og vil bl.a. gøre indgangsetagen mere indbydende med café, scene og butik

- Vi ser faktisk et uforløst potentiale, som vi nu udløser i løbet af 2018, siger Per Hjelm Hansen.

LÆS OGSÅ Aalborg Zoo vil anlægge stort temaområde om Grønland