KNR Den nye radio på KNR er til de unge

Den nye radioplatform Voice of Greenland, skal være med til at løfte KNR´s Public Service ansvar overfor de unge. Som det fremgår i KNR´s strategi og handlingsplan, “KNR – Puilasoq”, har det været et ønske fra bestyrelsen, at oprette en alternativ radiokanal – musikradio som er reklamefinansieret.
22. januar 2015 13:39

- Formålet er at formidle musik, timenyheder og programmer der henvender sig til de yngre lyttere, siger direktøren i KNR, Søren Lennert Mortensen og fortsætter:

- På den måde kan hovedkanalen KNR Radio fokusere på sine kerneområder, og den nye kanal vil kunne varetage de unges behov, samtidig med at den tilfører nyheder og samfundsrelevante programmer i deres daglige radioforbrug.

KNR har derfor investeret 500.000 kr. i lokalradioen Voice of Greenland og har dermed overtaget alle aktiverne, herunder alle indgåede reklamekontrakter, således at den nye radiokanal er omkostningsneutral i hele 2015.

Ved købet er værdien af Voice of Greenland blevet vurderet af revisionsselskabet Deloitte. KNR har ud fra Deloitte´s tilbagemelding vurderet ny indkøbet som en sund forretning, der kan bygges videre på.

- Valget af Voice of Greenland skaber et stærkt fundament til videreudviklingen af en ny kanal, da der er blevet sparet på tid, mandskab og andre ressourcer, som ellers ville have været krævet, ved opbygning af et helt nyt koncept for at imødekomme de yngre lyttere, siger Søren Lennert Mortensen.

I købet ligger et musikkoncept, musikkartotek, udstyr, hjemmeside, App, medarbejdere og en færdigudviklet reklameplatform, med mere.

Den nye radioplatform vil have reklameindtægter på ca. 1 million kroner om året, hvilket understøtter KNR´s finansiering jf. Inatsisartutlov nr.7 af 8. juni 2014 om radio- og tv- virksomhed §36:

KNR´s virksomhed finansieres gennem tilskud fra landskassen, reklamer, sponsorerede programmer og indtægter ved øvrig virksomhed.

Det er ikke meningen at den skal skabe et stort overskud, men at det overskud der måtte komme, vil blive brugt til videreudvikling af indhold rettet mod de yngre lyttere.

På den måde vil det ikke gå udover hovedkanalens KNR Radio´s budget, men frigive midler fra produktion af “ungdomsindhold”, som i stedet kan bruges på mere og bedre indhold på hovedkanalen.

I forbindelse med købet af Voice of Greenland, er radiokanalens tidligere ejer, Claus Nissen blevet ansat som Salgschef for KNR.

Claus Nissen skal dermed varetage salget af reklamer på tværs af alle medieplatforme som KNR står inde med, og assistere i overdragelsen af den nye radiokanal for de unge. Claus Nissen har tidligere været tilknyttet KNR som ekstern salgskonsulent siden august 2013.

- Vi glæder os til i højere grad at kunne imødekomme vores public service ansvar overfor vore unge lyttere, slutter Søren Lennert Mortensen.

For yderligere information, så kontakt direktør for KNR, Søren Lennert Mortensen på telefon: 36 15 00 eller på mail: smo@knr.gl