VIDEO Bygd udvikler landsholdsspillere i forsamlingshuset

Man kan sagtens komme på bordtennislandsholdet, selvom man træner i et forsamlingshus og kommer fra en bygd med omkring 250 indbyggere. Det er Inngili Petersen, Nukannguaq Søholm og Melissa Larsen et levende bevis på.
13. januar 2015 11:54

De tre unge kvinder bor i Niaqornaarsuk, hvor Thomas Petersen stiftede bordtennisklubben NBK-88 for 27 år siden. Og de går så meget op i deres sport, at selv juleferien blev brugt til træning.

- Jeg kiggede med, når Nukannguaq (Søholm, red.) spillede og kunne lide sporten, så begyndte jeg selv, siger Inngili Petersen til KNR.

Siden 2010 har de rejst rundt med landsholdet i både ind- og udland.

- Jeg har bl.a. rejst til Færøerne, Island, Alaska og Canada.

- Så længe lysten er der, så er alt muligt, også selvom man ikke har en sportshal og stammer fra en lille bygd, fortæller Nukannguaq Søholm.

Læs også Succes for grønlandsk bordtennis i Danmark

Kæmper i forsamlingshuset
Nogle af bordtennistalenterne har også været et år på efterskole i Danmark, hvor evnerne er blevet skærpet endnu mere.

- Det har sikkert gjort mig stærkere. Jeg plejede jo ikke at skulle anstrenge mig særlig meget her, mens jeg har måttet kæmpe i Danmark.

- Nu får jeg dog fint modspil her, men forhen fik jeg kun modspil der, siger Melissa Larsen.

Glad stifter nyder successen
Og kigger man ind i forsamlingshuset, når bordtennisbordene er foldet ud, er der fyldt med unge drenge og piger, som nyder spillet med den lille, lette, hvide kugle. Hvilket især glæder klubbens formand og stifter,

- Det, at vi har mulighed for at få nogen på landsholdet til Arctic Winter Games, havde vi ikke turdet drømme om. Så vi blev meget overraskede, da en række af vores spillere begyndte på landsholdet. Og det er jeg utroligt glad for.

- Bygdens beboere har brugt tiden godt og har derfor kunnet spille sig op i eliten, siger Thomas Petersen.

Bygden Niaqornaarsuk ligger syd for Aasiaat. Omkring 80 støtter idrætsforeningen med alt fra penge til mad og kage. Der er cirka 30 aktive ved bordtennisbordene, og der er flere talenter på vej, lover formanden for NBK-88.