BILLEDER To brandmænd indlagt efter brand på fabrik

To brandfolk blev indlagt til observation efter at de i mere end tre timer havde kæmpet med en voldsom brand på Royal Greenlands fabrik i Ilulissat. Efter afhøringer og foreløbige undersøgelser har politiet mistanke om, at branden kan være påsat.
Skrevet af Karsten Sommer
02. maj 2016 10:11

Det hele startede sent i går aftes hvor der lød et voldsomt brag, som kunne høres flere steder i byen.

Lyden stammede fra en eksplosionen på Royal Greenlands fabrik ved havnen i Ilulissat.

Politiet, brandvæsen og sygehuset blev alarmeret klokken 22.04, og da politiet ankom til stedet, var flammerne allerede kraftige ved den nordlige gavl af bygningen, hvilket medførte en voldsom røgudvikling.

Herefter blev medarbejderne på fabrikken evakueret, og der blev lavet afspærring af området. Politiet undersøger nu om branden var påsat, og efterlyser vidner.

 -Branden er startet udenfor fiskefabrikken mellem nogle europaller. Når vi sammeligner med afhøringerne af blandt andet fabrikspersonalet og vidner på stedet, er der noget, der tyder på, at branden muligvis kan være påsat, fordi der gennem hele dagen har været regn og slud, og derfor var stedet vådt. Vi ved det ikke med sikkerhed endnu, men vi har tilkaldt brandteknikere fra Danmark, der skal foretage undersøgelser inden for de nærmeste par dage, siger fungerende politikommissær hos politiet i Ilulissat, Carl Sværd til KNR. 

Læs også Brand på Royal Greenlands fabrik i Ilulissat i nat

Først klokken 3.30 i nat fik brandvæsenet branden under kontrol, da ilden havde spredt sig til en tagkonstruktion, som var svært tilgængelig.

Politiet har afhørt flere vidner, heriblandt nogle fiskere, der var øjenvidner til hændelsen, og som muligvis kan bistå med at afklare, om branden var påsat.

Politiet efterlyser dog flere vidner, der kan have observeret noget mistænkeligt i forbindelse med brandens opståen, eller som har nærmere kendskab til, hvad der var årsag til branden.

På trods af et professionelt arbejde endte to af brandfolkene med at blive indlagt på sygehuset til observation, fortæller Carl Sværd, indsatsleder hos politiet i Ilulissat.

Politiet i Ilulissat kan kontaktes på telefon 70 14 22.