Bekæmper fordomme om grønlændere på Roskilde Festival

Foreningen Grønlandske Børn skal i aktion mod fordomme om Grønland og grønlændere på den berømte Roskilde Festival.
Foto © : Simon Frøsig Christensen/Roskilde Festival
Skrevet af Mads Pedersen
27. juni 2017 12:47

Når de fleste hører om Roskilde Festival, der onsdag aften begynder for alvor, associerer de det med druk og livemusik. Men der er mere i det. 

I år har Roskilde Festival valgt at sætte fokus på kulturel lighed, med sloganet 'Equality'. Det vil blandt andet ske i samarbejde med Foreningen Grønlandske Børns Equalitygruppe, der er en aktionsgruppe af unge mennesker, der på festivalpladsen vil forsøge at nedkæmpe negative fordomme om Grønland. 

Det skriver Foreningen Grønlandske Børn, FGB, på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ Kunst skal modvirke fordomme mod grønlændere i Danmark

Projektleder David Randa mener, at alt for mange grønlandske børn og unge i Danmark bliver mødt med fordomme og forudindtagethed fra både kammerater og lærere.

- Når men allerede i skolen bliver mødt med 'du er da for klog – eller køn – til at være grønlænder, har det en negativ betydning for ens selvværd, identitet og relationer til andre omkring sig. Det går ud over mulighed til at være med i samfundet på lige vilkår med andre mennesker, siger David Randa.

På festivalpladsen vil unge fra FGB´s Equalitygruppe derfor dele pink badges ud med ordene ‘Too pretty?’, der skal fange festivalgæsternes opmærksomhed, når FGB skal forsøge at nedbryde danskernes fordomme om Grønlands og dens befolkning.

LÆS OGSÅ Kulturmødeambassadør afliver danske grønlænder-fordomme

LÆS OGSÅ Foreningen Grønlandske Børn laver film om fordomme