Foreningen Grønlandske Børn laver film om fordomme

Foreningen Grønlandske Børn sætter fokus på de fordomme, som en del grønlandske børn møder, når de flytter til Danmark. Det er blevet til to kortfilm, som skal nedbryde fordommene og ”forhåbentligt” starte en debat.
Foto © : Foreningen Grønlandske Børn
Skrevet af Sandra Meinecke
10. maj 2015 15:19

Mødet med Danmark, kan betyde mødet med en række fordomme, mener Foreningen Grønlandske Børn.

Derfor har foreningen lavet to kortfilm, som foreningen håber, vil skabe en åben debat, som kan nedbryde de stereotype forestillinger, som ofte får negative konsekvenser for de grønlandske børn og unge.

Grønlandske børn og unge i Danmark oplever, at de bliver mødt af en række fordomme fra danskere, når de flytter til Danmark.

- Vi vil gerne fortæller noget om mødet mellem grønlændere og Danmark, og vise hvordan det kan være at komme til Danmark fra Grønland, hvad det er, man møder og hvad det er, man har med sig, siger Puk Draiby, som er generalsekretær for Foreningen Grønlandske Børn.

Læs også Foreningen Grønlandske Børn får halv million

Hun håber, at især pædagoger, skolelærer og andre fagfolk, som arbejder med de grønlandske børn, ser de to film. Så de bliver mere opmærksomme på, at der kan sidde grønlandske børn, som har oplevet fordomme.

- Der er mange grønlændere, der møder fordomme og bliver mødt med nogle stereotype forestillinger om grønlændere. Det er vigtigt, at det også bliver sagt, så man får rejst en debat og får noget dialog omkring det, siger Puk Draiby, og understreger, at det naturligvis ikke gælder alle grønlandske børn.

 

Fordomme skyldes uvidenhed
Men det sker for ofte, og i filmene kan man høre  en række unge grønlændere fortælle små historier fra deres hverdag, hvor danskerne har mødt dem med sårende fordomme. Puk Draiby gætter på, at fordommene skyldes, at danskerne ved for lidt om Grønland.

- Der bliver ikke fortalt så meget om Grønland i skolerne, og så mange grønlændere bor der heller ikke i Danmark, så det er heller ikke alle, der kender en person fra Grønland - og på den måde trives fordommene, siger generalsekretær for Foreningen Grønlandske Børn Puk Draiby.

De to kortfilm kan ses på Foreningen Grønlandske Børns hjemmesiden www.fgb.dk eller her.