Børnesikring af altaner i fuld gang

Der er fortsat ikke nogen afklaring på hvem, der har ansvaret for en et-årig drengs fald fra en altan i Nuuk i juni måned.
Skrevet af Jette Andersen
12. september 2013 05:00

Drengen overlevede ulykken, der skete på grund af for store mellemrum i altangitteret, men der blev umiddelbart efter iværksat en undersøgelse af altanerne i en lang række nybyggerier, med henblik på at børnesikre altanerne.

Det blev nemlig umiddelbart efter ulykken konstateret at altanafskærmningerne ikke var korrekte, i henhold til byggereglementet.

Samtidig blev der igangsat undersøgelser af hvem der har ansvaret for de forkert monterede altaner med henblik på at fastslå om ansvaret ligger hos bygherren, hos entreprenøren eller hos tilsynsmyndighederne.

Politiet gik også ind i sagen, men har endnu afsluttet efterforskningen.

Departementet for Boliger oplyser, at alle altaner i de nye blokke - det vil sige Tuapannguit-tårnene, hvorfra en dengang kun 14 måneder gammel dreng faldt ud fra 6. sal i starten af juni måned, Pingorsuaq-tårnene i Nuuk-bydelen Qinngorput og Dronning Ingrids Hospitals personaleblokke, er blevet gennemgået inden d. 1. juli og fået sat midlertidige løsninger sat på.

Hvis gabet mellem mur og gelænder var på mere end 12 centimeter, satte INI en midlertidig løsning på, men den permanente opsætning, er ifølge departementet, gået i gang i august.

Derudover får boligerne også sat børnesikring på. Og det arbejde er endnu ikke slut. Status på permanente løsninger og børnesikringer er, at INI kun mangler 20 lejligheder i Tuapannguit-tårnene. Det er lejligheder, hvor det ikke har været muligt, at komme i kontakt med beboeren.

Pingorsuaq-tårnene er også ved at være færdige, men vil først blive udført, når der skal foretages et års eftersyn. Og det er simpelthen for at genere beboerne mindst muligt, eftersom der har været klager derfra om for mange besøg fra bygge- og anlægsvirksomheden Permagreen.

SANA-tårnene mangler dog endnu.

Til slut understreger Departementet for Boliger, at beboerne løbende bliver oplyst om hvordan projektet skrider frem, og vil modtage besked når alt arbejde er udført. Hvilket de forventer er inden jul.

Hos politiet bliver sagen stadig efterforsket. Endnu er der ingen af de implicerede parter, der har taget ansvaret for den lille drengs fald.