Konference om autisme får ros af naalakkersuisoq

Der er stor ros til autismeforeningen i Grønland fra Naalakkersuisoq Sara Olsvig efter weekendens konference om autisme
Foto © : KNR
Skrevet af Jaaku Lyberth
21. marts 2017 11:08

Hun fortæller, at konferencen falder godt i tråd med Naalakkersuisuts igangværende arbejde, der blandt andet omfatter oprettelsen en talsmand for personer med handicap, et nyt handicapcenter og en ny lov for handicappede.  

- Det har været helt nødvendigt at sætte fokus på autisme, siger naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig.

Og det har konferencen bidraget kraftigt til.

- Alle de input, vi har fået under konferencen, dem bruger vi til at arbejde videre med. Og det vil jeg sige stor tak til Landsforeningens for Autismes afdeling i Grønland, siger Sara Olsvig om konferencen, der var den første af sin slags her i landet.

Naalakkersuisoq for sociale anliggender mener, at konferencen har bidraget med mere viden om autisme.

- Fagfolk og de forældre der var med i konferencen fik meget viden om autisme, så nu har vi et  godt grundlag for at arbejde videre med personer med handicap både i kommuner og i Naalakkersuisut, siger Olsvig.

Mangler viden

Ungaaja Poulsen-Haggæussen er mor til et barn med autisme. Hun håber også, at befolkningen får mere kendskab til autisme efter konferencen

- Kendskabet til autisme i Grønland er meget lille. Hver gang vi henvender os til nogen, bruger vi en masse kræfter på at forklare, hvad autisme er, siger Ungaaja, der håber, der kommer flere konferencer og mere fokus på autisme i fremtiden.  

Hun mener et af de store problemer, der skal løses i fremtiden, er, at familier til personer med autisme mangler et sted at henvende sig med spørgsmål og problemer.

Ungaaja Poulsen-Haggæusssen håber, at konferencen fører til bedre forhold for børn med autisme og deres pårørende.  

Stor succes

Formanden for Landsforeningens Autismes grønlandske kreds, Karsten Høy, er også tilfreds med konferencen, der fik langt flere deltagere end forventet. Og netop opmærksomhed om autisme var et hovedmål med weekendens konference.

- Så hvad det angår, så har det været en kæmpe succes for os, siger Karsten Høy.