Astro-Andreas' hustru lettet efter vellykket 'liftoff'

Den danske astronaut Andreas Mogensen blev i nat fyret afsted fra Kasakhstan. Målet er den internationale rumstation ISS, som de efter planen bliver koblet sammen med på fredag.
Foto © : ESA–S. Corvaja, 2015
Skrevet af Jonas Fievé
02. september 2015 14:06

Alt er indtil videre gået som planlagt, så det var en lettet familie, som efterfølgende mødte pressen.

- Det var noget af det mest fantastiske, jeg nogensinde har oplevet. Jeg begyndte at græde, men jeg tror, at det var fordi, at jeg var så glad, for jeg kunne se, at det var hans drøm, som gik i opfyldelse, siger en tydelig lettet Cecilie Beyer, som er gift med den danske astronaut. .

Læs også Dansk astronaut sendt godt afsted

Var med i kontrolcentret

Hun fulgte opsendelsen fra Bajkonur-basen i Kasakhstan. Ved selve opsendelsen stod hun udenfor, men så snart raketten var forsvundet op i skyerne, gik hun ind i kontrolcentret. Her kunne hun på en tv-skærm følge med i, hvordan hendes mand klarede den otte minutter lange og farefulde tur op gennem atmosfæren

- Han smilede og var fuldstændig rolig, sammen med hans kommandør, og det var så fantastisk. Jeg er glad og lettet, siger Cecilie Beyer til DR's Steffen Kretz.

Skal holde kursen

Det var i nat klokken 2.37 grønlandsk tid, at Andreas Mogensen, sammen med de to andre astronauter, blev sendt afsted. Målet er den internationale rumstation ISS, som de efter planen skal koble sig til på fredag. Ifølge DR's korrespondent i Moskva, Matilde Kimer, så har astronauterne ombord på Sojus-raketten en del at se til.

- Vi ved, at de er i gang med en større kontrol og monitorering af, at alle de forskellige maskiner og apparater virker, og der er en kommunikation ned til jorden sådan, som bitte små justeringer i forhold til deres kurs oppe i kredsløbet, kan blive rettet ind. Det er jo på decimaler, når man skal ramme ISS, derfor retter man ind løbende.