Arktiske eksperter optimistiske forud for klimatopmødet

Det er begrænset, hvad vi udleder af drivhusgasser, og samtidig er vi dem, der er mest ramt af drivhusgasserne. Det siger Nunavuts premierminister, Peter Taptuna, til CBC News forud for klimatopmødet COP21 i Paris.
Foto © : Lars Therkelsen
20. november 2015 15:19

Arktiske eksperter er optimistiske forud for klimatopmødet, hvor de regner med, at der vil blive opnået større resultater end ved de foregående topmøder. Samtidig håber han, at der vil blive sat større fokus på de oprindelige folks sag.

Læs også Vittus: USA har ændret klimaholdning

COP21 åbner om to uger, og der blæser optimistiske vinde forud for topmødet, og mange håber der vil blive taget store skridt henimod en global klimaaftale:

- Det her bliver forhåbentligt et positiv møde, hvor verden sætter fokus på udledningen af drivhusgasser og deres indvirkning af klimaet, siger Sheila Watt-Cloutier, der er kendt for sit arbejde angående klimaændringernes påvirkning på Arktis.

- Jeg er fortrøstningsfuld, og håber at regeringerne verden over allerede har gjort meget af benarbejdet. Så jeg tror vi går ind til mødet hvor der allerede er sket positive ting, siger hun.

Læs også Dansk klimaminister har fokus på grønlandsk vandkraft

Watt-Cloutier deltager ikke officielt ved klimatopmødet, men vil være der for at sætte et ansigt på klimaændringerne.

- Når vi tænker på klimaændringer, skal vi ikke kun tænke på smeltende is og udfordringerne for dyrene i Arktis, men også på klimaændringernes indvirkning for områdets folk, siger Sheila-Watt-Cloutier til CBC News.

Læs også Nordiske hovedstæder står sammen om deklaration til COP21