Aleqa Hammond: Det er min pligt at holde orlov

Formanden for Naalakkersuisut vil give arbejdsro til revisionsudvalget. Oppositionen mener, at Aleqa Hammonds kreditmisbrugssag er afsluttet.
Aleqa Hammond, Lars Emil Johansen Foto © : Laura Aggernæs/Tusagassiivik
Skrevet af Sandra Meinecke
30. september 2014 18:07

- Jeg tager ansvaret på mig og vil være der indtil resultatet forlægger, siger Aleqa Hammond efter sin åbningstale ved Efterårssamlingen.

 

Men oppositionen forstår ikke, hvorfor formanden for Naalakkersuisut vil have orlov, når sagen er afsluttet.

 

- I vores optik så er revisionsudvalgets arbejde færdigt vedrørende Naalakkersuisut-formanden.

 

- De er kommet med en orientering til Inatsisartut, og det står klart, at der er begået fejl og lovbrud. Og det er ikke noget, vi går ind for. Derfor opfordrer vi, formanden for Naalakkersuisut til at trække sig, siger Anda Uldum fra Demokraterne til KNR.

 

Han ser altså ikke noget formål med, at formanden tager orlov, når den del af revisionsudvalgets arbejde, som handler om hendes sag, allerede er afsluttet.

 

Løber fra sit ansvar
Også hos Partii Inuit undrer de sig over ønsket om orlov.

 

- Hvis formanden for Naalakkersuisut tager orlov, kan vi ikke regne med, at hun samarbejder fuldt ud under revisionsundersøgelsen.

 

- Hvis hun fastholder sin ønske om orlov, så løber hun jo fra sit ansvar. Vi mener også, at hun prøver at redde koalitionens magt.

 

Parti Naleraq bakker op om formandens ønske.

 

- Hvis formand for Naalakkersuisut, efter at have været forfulgt så meget, vælger at holde orlov, så finder jeg det ikke mærkeligt, siger Hans Enoksen til KNR.

 

Derefter stillede han sig op på talerstolen og stillede Aleqa Hammond et mistillidsvotum, som hun overlevede med stemmerne 15-14.