Aaja vil minde regering om kritik

Venstre var skånselsløse i sin kritik af Helle Thorning Schmidts håndtering af Pituffik-sagen. Nu skal partiet holdes fast på sin kritik, mener IA.
Foto © : IA
29. juni 2015 09:00

Den nye danske regering vil arbejde for, at Thulebasen i størst muligt omfang kommer Grønland til gode. Det fremgår af regeringsgrundlaget.

En udmelding som glæder IAs Aaja Chemnitz Larsen. Med det sagt, så er der stadigt plads forbedringer.

- Jeg savner måske et lidt større fokus og lidt klarere rammer i forhold til Pituffik. Lidt større opbakning i forhold til Pituffik, siger Aaja Chemnitz Larsen.

 

Venstre skal mindes om kritik

Hun peger på, at Venstre jo har været gode til at bakke op om Pituffiksagen, mens de sad i opposition. Et samarbejde Chemnitz Larsen vil minde venstre om.

Faktisk har en af de største kritikere af den afgående regerings håndtering af Pituffiksagen nu fået en ny taburet som erhvervs- og vækstminister.

Læs også Venstre kræver fuld Thule-åbenhed

Og han skal holdes op på sine tidligere udmeldinger, siger Aaja Chemnitz Larsen.

- En af dem der har været en stor støtte i sagen omkring Pituffik, det har jo været Troels Lund Poulsen, som har været meget skarp i sin kritik af den tidligere regering i forhold til, at alt skal på bordet, siger hun.

I slutningen af maj måned sagde Troels Lund Poulsen til KNR, at hvis Venstre vandt valget, ville de offentliggøre alle minister-dokumenter omkring Pituffik-sagen.

 

Fællesfront mod USA

Endeligt håber IA'eren, at den nye danske regering, vil være åbne for at genforhandle Forsvarsaftalen.

- Så vi kan stå sammen over for USA, siger Aaja Chemnitz Larsen til KNR.