ANMELDELSE 5 stjerner til Unnuap taarnerpaaffiani

Vi er syv personer som skal se filmen, "Unnuap taarnerpaaffiani" (i nattens mørkeste stund, red.). Vi sætter os lidt væk fra hinanden men to og to sammen i den store biograf-sal, med popcorn og sodavand, for sådan skal film ses.
19. november 2014 16:46

Minik og Hansi har været venner siden barnsben. En dag synes Hansi at Minik er lidt nedtrykt. For at få ham i bedre tanker foreslår Hansi, at de skal ud og opleve noget nyt og eventyrisk. For spændingens skyld foreslår Hansi at de skal finde et hjemsøgt hus og prøve at overnatte der. De skal så prøve at se om spøgelser er rigtige og filme dem. Minik tager imod udfordringen, og før de ved det, er de i et hjemsøgt hus. Mærkelige ting begynder at ske og snart er det svært at vide hvad der er rigtigt eller ej.

 

Efter 1 time og 35 minutter er filmen slut, og vi går ud fra den mørke sal ud til lyset.

 

Tumit Produktion har lavet en gyser før, og de er blevet bedre til at lave gysere. Gyseren minder lidt om de gysere, der kommer fra de store filmalnde, men har sine grønlandske elementer i sig.

 

Der er gys, spænding og sjove momenter. Den henvender sig til unge som vil have lidt gys.

Ud af seks stjerner, der kan gives, får filmen fem stjerner.

 

Grunden til den ikke fik seks stjerner er at underlægningsmusikken var lidt for høj i starten, så det var lidt svært at følge med i, hvad persornerne siger. Og andre ting der kunne have været en smule bedre. Men alt i alt en god gyser, som fanger gysernormen og "reglerne".

 

Tumit Produktions gyser "Unnuap taarnerpaaffiani" vises i Katuaq, Nuuk, fra den 21. november til og med 6. december, og i Ilulissat fra den 21. november til og med den 26. november, og i Sisimiut fra den 27. november til og med den 8. december.

 

Ha' et godt gys.