KNR

Svar på Selvstyrets berigtigelse

Selvstyret kræver berigtigelser fra KNR.gl vedrørende Nunaoil, men misforstår en række punkter. Dog vil vi gerne medgive, at der ikke var tale om en diktering, men et notat, der blev opfattet som et diktat.

Selvstyret er på sin hjemmeside fremkommet med berigtigelser til to artikler på KNR.gl vedrørende Nunaoil, og bestyrelsens afgang.

Hertil må KNR dog korrigere flere af de oplysninger, Selvstyret fremkommer med.

Læs også Nunaoil kan være lammet i månedsvis

Selvstyret gør det klart, at de ikke har dikteret spareplaner i Nunaoil med en instruks. Der var umiddelbart ikke tale om et diktat, men et notat, som den afgående bestyrelse opfattede, som reelt værende et diktat.

- Det følger af nævnte brev med notat en meget detaljeret anvisning på departementets konkrete vurderinger og målsætninger, herunder at medarbejderstaben skal halveres, lønforholdene ændres, uden at bestyrelsen reelt gives rum for egne vurderinger og tiltag, skrev de fire bestyrelsesmedlemmer fra Nunaoil.

Vi vil på den baggrund gerne berigtige, at der ikke var tale om et diktat eller instruks, men om et notat, der blev opfattet som et diktat og instruks.

 

Løsning stadig ikke på plads

Selvstyret beklager sig også over, at situationen i bestyrelsessekretariatet bliver beskrevet som et "mindre kaos."

- Dette er faktuelt forkert, der er ikke kaos i bestyrelsessekretariatet, skriver Selvstyret i sin såkaldte berigtigelse.

Det er naturligvis vanskeligt at faktualisere kaos, men under udarbejdelsen af artiklen kontaktede vi fungerende formand for Naalakkersuisut og departementschefen for Formandens Departement, som begge sendte os videre til afdelingschefen for bestyrelsesekretatiatet, Rasmus Pedersen, der fortalte, at de var i gang med at undersøge sagen.

- Vi har ikke været i sådan en situation før. Derfor prøver vi at finde ud af, hvordan vi skal takle situationen, sagde Pedersen.

I skrivende stund (fredag kl.15.00)  har KNR netop besøgt fungerende formand i Naalakkersuisut og er blev gjort bekendt med, at man endnu ikke har fået skabt fuld klarhed over situationen, men fortsat arbejder på en løsning.

Vi vurderede, at det var rimeligt at beskrive den uprøvede situation som et "mindre kaos," da vi ikke kunne få nogen svar på, hvad situationen ville betyde for Nunaoil.

 

Endeligt skriver Selvstyret, at det er faktuelt forkert, at bestyrelsen trak sig dagen efter fire medlemmer af Naalakkersuisut trak sig, og der blev udskrevet valg.

Læs også Nunaoil reduceret til "passiv administrativ enhed"

Her må vi dog påpege, at det står der heller ikke i artiklen. Tværtimod henviser artiklen til, at Selvsyret sendte et notat til Nunaoil d. 2 oktober, dagen efter valgudskrivelsen. At der så går en uge før bestyrelsen vælger at trække sig, er jo sagen uvedkommene, da det ikke er Selvstyrets, men bestyrelsens handling.

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat