Walmart stopper salg af ammunition efter masseskyderier

Det bliver ikke længere muligt at købe ammunition til sine håndvåben og geværer i en Walmart-butik i USA.
Det bliver ikke længere muligt at købe ammunition til sine håndvåben og geværer i en Walmart-butik i USA Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
04. september 2019 10:09

Det sker efter flere nylige masseskyderier, herunder to ved en Walmart-butik i staterne Texas og Mississippi i USA.

Walmart har også meddelt, at man vil forbedre baggrundstjek ved våbenkøb.

Samme melding er USA's næststørste detailhandel efter Walmart, Kroger co., kommet med.

Begge kæder har samtidig indført et forbud mod at tage våben med ind i butikkerne, selv om det skulle være lovligt i en stat.

- Det er tydeligt for os, at status quo er uacceptabelt, skriver Walmarts administrerende direktør, Doug McMillon, i et brev til alle medarbejdere.

- Som virksomhed har vi oplevet to horrible episoder på en uge, og vi vil aldrig blive de samme, skriver han.

6. august skød og dræbte en mand 22 mennesker uden for en Walmart-butik i byen El Paso i Texas. Få dage forinden blev to medarbejdere skudt og dræbt i en Walmart-butik i staten Mississippi.

Den amerikanske våbenlobby National Rifle Association (NRA) mener, at Walmart bukker under for pres fra de største våbenmodstandere.

- Køer i Walmart vil snart blive erstattet af køer hos andre detailhandler, der bakker mere op om USA's fundamentale rettigheder, siger organisationen.

Amerikanske våben- og ammunitionsbutikker solgte sidste år for 11 milliarder dollar, svarende til 74 milliarder kroner, viser tal fra firmaet Ibisworld.