Wæver vil samle Grønlands handelsskoler i Qaqortoq

Borgmesteren i Kommune Kujalleq Jørgen Wæver Johansen stiller nu forslag om at samle landets handelsskoler i hans kommune, og argumentationen går i retning af stor fremgang for skolen i sydkommunen, imens skolen i hovedstaden oplever en tilbagegang i elevtallet.
Skrevet af Peter Troelsen
09. oktober 2013 10:04

Borgmesteren mener det vil være en stor fordel at få samlet kompetencerne på et sted, og det bør selvsagt være i den største af landets handelsskoler, at det sker. Med godt 230 elever har skolen i Qaqortog langt flere end de 130, der går på skolen i Nuuk.

-I Qaqortoq har man allerede fra Selvstyrets side fusioneret Kujataani Ilinniarnertuunngorniarfik (GU-Qaqortoq) og Niuernermik Ilinniarfik for at få en bedre udnyttelse af lærerkræfterne og skabe større tværgående faglige miljøer. En udvidelse med aktiviteterne fra handelsskolen i Nuuk vil kun kunne være et yderligere skridt mod realiseringen af disse gode intentioner fra Selvstyret, fastslår borgmesteren.

Ifølge Wæver vil en sammenlægning af skolerne være en naturlig fortsættelse af Naalakkersuisuts valgløfter om at sprede anlægsmidler og flytte institutioner ud på kysten. Borgmesteren henviser til de samlede aktiviteter på socialområdet i Ilulissat og de bygningsmæssige uddannelser, der er samlet i Sisimiut.

-Lad os være sammen om at samle de specifikke uddannelsesmuligheder, hvor de bedste forudsætninger for at skabe positive synergieffekter for de studerende er. Kommune Kujalleq vil i denne forbindelse være parat til at indgå i en konstruktiv dialog omkring en løsning af de udfordringer, der naturligt vil opstå på kollegieområdet, siger Jørgen Wæver Johansen, der er valgt for Siumut i landets sydkommune.