Wæver Johansen: Godt med fokus på lufthavn

Ikke overraskende er der stor glæde hos Siumut-borgmesteren Jørgen Wæver Johansen fra Kommune Kujalleq over Aleqa Hammonds fokus på bl.a. lufthavnen i Qaqortoq i åbningstalen. Også tankerne om en folkeafstemning falder i god jord.
Skrevet af Peter Troelsen
16. september 2013 09:53

Specielt sætningen: ”Jeg vil gerne understrege at Grønlands næste lufthavn bliver i Qaqortoq” vækker jubel i landets sydlige kommune. Det giver en fornyet tro på fremtiden i Wæver Johansens optik.

-Vi kan således fæstne vores tillid til, en trafikale infrastruktur i Sydgrønland vil blive forbedret, og at der dermed kan etableres et ordentligt trafiksystem til gavn for alle og som er en forudsætning for den fremtidige udvikling i kommunen, fastslår Jørgen Wæver Johansen.

Der var også fokus på en vejledende folkeafstemning om mineaktiviteterne i Sydgrønland. Det har Hammond foreslået, og der er opbakning fra borgmesteren i Kommune Kujalleq.

-Vi finder det naturligt, at vi her i Sydgrønland kan være medvirkende til at afgøre dette spørgsmål, så vi kan komme videre. Lad os derfor byde denne mulighed for øget medindflydelse på, hvilken erhvervsudvikling vi ønsker i Sydgrønland velkommen. Jeg synes, det er et rigtigt godt forslag og spændende for demokratiet her i landet, fastslår borgmesteren.