Voxpop: Udvid åbningstider for salg af spiritus

Det sværmer med mennesker, der vil købe øl lige før lukke tid. Desuden er alkohol dyrt i værtshusene. Derfor vil det være godt med udvidede åbningstider for salg af spiritus i butikker. Det mener de borgere som KNR har mødt i Nuuk.
Skrevet af Mads Pedersen
28. april 2017 15:41

Siden 2012 har Inatsisartut drøftet at udvide åbningstiderne for salg af alkohol i butikkerne.  Et enigt Inatsisartut pålagde under efterårssamlingen 2012 Naalakkersuisut at udvide åbningstiden for salg af stærke og svage drikke til kl. 21.00 fredage og lørdage. Det skulle gerne blive til virkelighed 1. august i år. 
Men Naalakkersuisut anbefalede fredag, at behandlingen af forslaget skal tages op til efterårssamlingen 2017, og behandles sammen med en revision af hele den gældende alkohollov.
Men noget tyder på at nogle borgere hellere ser, at politikerne udvider åbningstiderne hurtigst muligt. 
KNR har været ude for at spørge borgere om der mening i forhold til udvidede åbningstider for alkohol i butikker, og her er deres svar:

- Det ville være en god ting, men det ville være bedre hvis de havde åbent døgnet rundt. På den måde kan man undgå at folk tager på efterfester og bare efterlade børn der hjemme. Desuden er øl meget dyre i værtshusene. Det vil betyde at man ikke vil bruge så mange penge på øl, siger Lilian Heilmann. 

- Det er en rigtig god idé. Længere åbningstider vil betyde, at folk ikke længere benytter sig så meget af værtshusene og i stedet bliver hjemme og er mere rolige. Øl er meget dyrt i værtshusene og konsekvensen kan være at nogle børn ikke har så meget mad i hjemmet, siger Apollo Jerimiassen. 

- Jeg ser ikke nogle problemer i at udvide åbningstider om lørdagene. Når de lukker klokken 1 om lørdagen skaber det travlhed i butikkerne. Hvis de kunne holde åbent om til klokken seks ville det være fint. Familier med børn skal have mulighed får at handle efter klokken seks, på den måde kan man beskytte børnene, siger Storm Ludvigsen.