Voldsom varemangel i Sermiligaaq

19. maj 2006 10:50

Der er ekstrem varemangel i bygden Sermiligaaq ved Tasiilaq også selvom helikopteren kommer 2 gange om ugen.

Der er hverken mel eller sukker i butikken, og det er hårdt for beboerne.

I 14 dage har vi ikke kunnet købe mel og sukker. Det jo det vi mest mangler lige nu, vi skal jo også spise morgenmad! Og vi har børn vi skal sørge for, siger Jafet Nathanielsen fra Sermiligaaq.

Bygden har omkring 300 indbyggere. Da der stadigvæk er is på havet kan man ikke sejle til enten Tasiilaq eller en af andre bygder ved Sermiligaaq – Kuummiut og Isortoq, og man kan heller ikke køre på slæde da isen er meget skrøbelig.

Helikopteren er eneste mulighed hvis man skal af sted.

Den ansvarshavende distriktchef i Pisiffik, Anders Andreassen fra Tasiilaq forklarer, at man prioriterer passasgerer i forhold til varer der skal sendes afsted. Når helikopteren er fyldt, så beholder man varerne på heliporten indtil der er plads til dem.

- Først og fremmest vil jeg sige, at det er overdrevet at sige at man mangler alle varer, det er mel og sukker der mangler. Siden der ikke var mere tilbage, har handelsforvalteren i Sermiligaaq bestilt det flere gange. Men desværre er det sådan at der er begrænset plads i helikopteren da vi har en lille helikopter i vores kommune, siger altså Pisiffik´s distriktchef Anders Andreassen i Tasiilaq.

Men han understreger at man vil chartre en ekstra helikopter nu som skal af sted til Sermiligaaq.