Vold, gadeuorden og husspektakler: Ekstra fridag gav politiet nok at se til

Mens mange landet over nød at have en ekstra fridag, betød det for politiet, at der var travlt torsdag aften og natten til fredag.
Der har været forholdsvis travlt i hele landet, men specielt i Nuuk natten til fredag, hvor der har været en del uro i nattelivet, fortæller Lars Even, der er vagtchef i Grønlands Politi. Arkivfoto. Foto © : Pressefoto/Rigspolitiet
09. maj 2020 14:31

- Det har i hvert fald været tydeligt, at der har været en fridag eller en helligdag, siger Lars Even, der er vagtchef i Grønlands Politi.

Politiet var travlt beskæftiget torsdag aften og natten til fredag, store bededag, hvor mange havde fri fra arbejde.

I den periode tikkede der blandt andet ni anmeldelser ind om vold, otte anmeldelser om gadeuorden og også otte anmeldelser om husspektakler.

Blandt andet skal en mand have truet tre betjente med, at han ville udøve vold på dem i Nuuk. Og det er da også i hovedstaden, at betjentene har haft mest travlt, oplyser vagtchefen.

Mindre travlt natten til lørdag

- Der har været forholdsvis travlt i hele landet, men specielt i Nuuk natten til fredag, hvor der har været en del uro i nattelivet, siger vagtchefen.

- Der har så været lidt mere roligt natten til i dag formentlig fordi restauranter og værtshuse har holdt lukket fra midnat af. Så knap så meget travlhed i nattelivet her i nat, men natten til fredag var der meget at se til, tilføjer Lars Even.

Fredag aften og natten til lørdag så dog lidt mere roligt ud.

Her er der blandt andet noteret fem husspektakler, tre sager om gadeuorden og et par sager om vold og hærværk.

- De fleste af anmeldelserne - i hvert fald omkring vold - har været i Nuuk. Anmeldelserne om gadeuorden og husspektakler har været lidt mere spredt ud over landet og på kysten, siger Lars Even.