Vivian Motzfeldt vil have droppet nedskæringer af ICC

Arbejdet for inuit er alt for vigtigt til, at man kan lave besparelser på organisationen ICC, mener formanden for Inatsisartut.
Sidste år gav landskassen 3,5 millioner kroner til organisationen. I år er tilskuddet skåret ned til tre millioner kroner. i 2021 bliver bevillingen yderligere skåret ned til 1,5 millioner kroner. (Arkivfoto) Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Karsten Sommer
25. februar 2020 06:40

- Vi skal ikke svække, men styrke vores identitet.

Sådan lyder det fra formanden for Inatsisartut, Siumuts Vivian Motzfeldt, der beklager at Finansloven for 2020 indeholder nedskæringer på inuitorganisationen ICC´s budget.

- Skal vi optræde med værdighed ude i verden, må vi til stadighed fremme vort eget udgangspunkt og udvikle vore grundlæggende værdier, der har vital betydning for vores identitet som et anerkendt folk, skriver Vivian Motzfeldt i en pressemeddelelse.

ICC-støtte skåret til under halvdelen

Sidste år gav landskassen 3,5 millioner kroner til organisationen. I år er tilskuddet skåret ned til tre millioner kroner. I 2021 bliver bevillingen yderligere skåret ned til 1,5 millioner kroner.

På verdensplan er vi 7,8 milliarder mennesker. Af dem udgør inuit omkring 160.000. Det betyder, at inuit i forhold til resten af menneskeden udgør en forsvindende lille procent.

- Derfor kan vore værdier, vores kultur og vort sprog ganske let blive fuldstændig udraderet, frygter Vivian Motzfeldt.

Grønland har formandskab i 2022

Hun mener derfor, at Finanslovens bebudede nedskæringer til ICC bør genovervejes.

- Aldrig før har det været så vigtigt, at anerkende behovet for at vi i fællesskab styrker vore værdier og sammenholdet iblandt os - som et folk. Og særligt nu, hvor Grønland i 2022 overtager formandskabet i ICC, skriver Inatsisartut-formanden.

- Lad os derfor blive enige om at vi, på tværs af partierne, i enighed vil benytte det kommende formandskab i ICC til en værdig promovering af vort kære land, slutter Vivian Motzfeldt sin støtteerklæring til ICC.