Vittus på Færøerne

Naalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq har været på Færøerne, hvor han havde møder med sin færøske kollega Annika Olsen. Hun er ansvarlig for social- og kommunalanliggender i den færøske regering.
Skrevet af Peter Troelsen
10. januar 2014 11:07

De to ministre fik en gensidig orientering om forhold og udfordringer i de to samfund, med et særligt henblik på det kommunale område.

Qujaukitsoq forklarede, at man her i landet er i gang med en evaluering af det offentliges organisering. Her er der særligt fokus på den kommunale struktur. En af udfordringerne er at sikre samme niveau for servicen i de større byer og i bygderne.

Et af de andre emner på mødet var Grønlands store udfordringer medden stor andel af arbejdskraften der står udenfor arbejdsmarkedet. Annika Olsen forklarede, at man, på trods af at Færøerne ikke har lige så store udfordringer, sidste år vedtog en lov om arbejdsfremmende tiltag. Et af hovedformålene er at sikre, at folk ikke varigt ender udenfor arbejdsmarkedet.

Begge ministre var efter mødet særdeles godt tilfredse med indholdet, da der var mange fælles udfordringer for Færøerne og Grønland. Slutteligt blev det aftalt, at de to lande i fremtiden skal styrke det gensidige samarbejde.