Visit Greenland støtter længere landingsbaner

Visit Greenland er enig med Rambølls anbefalinger om at forlænge landingsbanerne i Ilulissat og Nuuk, men de vil ikke udtale sig om, hvor lange de skal være.
Skrevet af Jonas Fievé
21. august 2015 18:10

Infrastrukturen i Grønland er gammeldags, og det er på tide, at man forlænger landingsbanerne, for der er mange turister, der Interesserer sig for Grønland.

- Når man finder de invisteringer, der skal til for at få lufthavne etableret, så skal det igang så hurtigt som muligt, siger direktøren for Visit Greenland Anders Stenbakken.

Læs også Færøerne har succes med længere landingsbane

Han understreger, at der er flere, som har fået øjnene op for Grønland og, at man kan få endnu flere til at besøge landet, hvis det bliver lettere og billigere at komme hertil.

Hermed bakker han op om Rambøll-rapportens anbefalinger, men han vil dog ikke melde ud, hvor lange landingsbanerne skal være. Men han håber på, at Naalakkersuisut vælger en langsigtet løsning.

- Det er vigtigt, at man sikre, at man har nogle i lufthavnene, sådan så de ikke bare løser problemstillingerne her og nu, men er fremtidssikret forstået på den måde, at de også kan tage imod større fly end dem, som er på tapetet i dag.

Anders Stenbakken understreger dog, at landet på nuværende tidspunkt ikke er klar til at tage imod mange flere turister.

- Vi er ikke klar i dag, dels har vi ikke infrastrukturen, og vi har heller ikke en flaskehals i overnatningskapaciteten.