Virksomheden Nuuk godkendt

31. januar 2005 17:08

Årsrapporten fra Virksomheden Nuuks første leveår blev godkendt af flertallet i Kommunalbestyrelsen. Et år hvor 15 ud af 145 personer slap ud af lediggangen.

Borgmester Agnethe Davidsen mente, at det var en meget positiv årsberetning, fordi den viser hvilken slags ledige der er i Nuuk og hvilke behov de har.

- Jeg har aldrig forestillet mig, at alle de arbejdsløse i Nuuk fik job. Og de 15, der fik job i år er et skridt i den rigtige retning. Jeg mener at det er modigt af kommunen at søsætte sådan et projekt og at dette er positiv nytænkning, sagde Agnethe Davidsen.

De positive ord til trods gav rapporten alligevel anledning til diskussion - især Demokraterne havde bedt om svar på en række ting i rapporten og vurderede den som en ”sludder for en sladder”, som Esmer Berlund udtrykte det.

Via en embedsmand i Tilsynsrådets Sekretariat havde demokraterne fået oplyst, at Tilsynsrådet IKKE har godkendt årsrapporten, fordi der var punkter, der burde ændres – blandt andet med hensyn til ledelsesstrukturen.

Derfor meldte spørgsmålet sig: Har Tilsynsrådet godkendt aftalen, eller har de ikke? Svaret må hænge lidt i luften, fordi sagen øjensynligt skulle behandles på et lukket møde. Et møde, som der også blev stillet spørgsmålstegn ved.

Og hvordan ser fremtiden så ud for ledighedsprojektet? Det svar må også svæve lidt i det uvisse.

Kommunens administration har i samarbejde med Tilsynsrådets Sekretariat gennemgået rapporten og de knaster, der er i den.

De eventuelle rettelser der måtte være, danner baggrund for et udkast til en ny samarbejdsaftale. Men det udkast behandler Kommunalbestyrelsen på det lukkede møde. Begrundelse: der er tale om en privatretslig kontrakt.