Vildtfarent skud ramte hus i Sisimiut

En hvidhvalsjagt i Sisimiut kunne være endt rigtig galt, da et vildfarent skud ramte ind i et hus i byen
Videofil
28. januar 2018 19:17

Søndag var 7-8 joller ifølge øjenvidner og billeder på hvidhvalsjagt kun få hundrede meter fra Atlantkajen og kystbeboelse i Sisimiut. 

Videoen i toppen af artiklen er taget af Ânâ-Grethe Klein, som bor i Sisimiut.

Jagten kunne ses fra Paneeraq Enoksens hjem. Hun fortæller, at de havde deres et årige datter sovende på altanen, da huset bev ramt af skud.

- Der lød et stort brag, og vi kunne høre et knald gennem babyalarmen. Det lød som om, at vores hjem blev ramt. Vi løb rundt, og forstod ikke hvad det skete. Da vi gik ind på badeværelset kunne vi se, at der var hul i væggen, fortæller Paneeraq Enoksen, der er rystet over hændelsen.

-Det føles meget skidt. Det er svært at forklare. Min datter var meget tæt på, og de kunne måske have ramt hende, hvis hun var placeret lidt anderledes, fortæller en tydelig rørt Paneeraq Enoksen

Politiet bekræfter hændelsen og oplyser at projektilet er fundet. Vagtchef Aqqaluk Petersen oplyser at politivedtægten om brug af rifler nær bebyggelse uden tvivl er blevet overtrådt, og at man nu efterforsker, hvorvidt der er fundet andre overtrædelser sted under jagten. De involverede fangere skal afhøres som en del af efterforskningen.

 

Foto
Foto © : Tika Olsen
Foto Tika Olsen