Togulykken - Vi troede vi skulle dø

Grønlandske Inge T. Lennert var i morges ombord på det forulykkede tog sammen med sin datter og søn, der efter planen skulle hjem til Grønland i dag.
Foto © : Sund & Bælt
Skrevet af Jens Thorin
02. januar 2019 19:00

- Jeg sad sammen med mine to børn. Børnene sad nærmest vinduerne. Så skete der lige pludseligt noget. Vi ramlede ind i noget. Jeg troede, vi ramte et andet tog.

- Og jeg troede vi skulle dø. I løbet af blot et eller to sekunder blev vores vindue ramt igen, eksploderede og splintredes i vores ansigter, så vi fik rifter, og vores tøj var fyldt med glas, fortæller Inge T. Lennert.

Inge og hendes to børn slap dog med rifterne i ansigtet. Den lille familie blev sammen med de andre passagerer bedt om at flytte til en anden vogn, hvor skaderne var mindre, og hvor der var varme.

Inge vendte dog flere gange tilbage til deres vogn for at hente familiens ejendele, og her kunne hun følge den førstehjælp, som passagererne gav til de nødstedte.

- Vi blev kørt i busser til Nyborg, hvor der var etableret første hjælp. Her blev vi registreret og de, der havde behov, modtog førstehjælp. Vi blev tilset af en læge, vaskede os selv for at fjerne alle de små glassplinter og bagefter blev vi igen tilset for at se om der stadig var glassplinter, fortalte altså Inge T. Lennert til Qanorooqs Pipaluk Høegh.

Billetter ombookes

Ialt 19 passagerer, der i morges var på vej til Kastrup Lufthavn, hvor de skulle videre med Air Greenland til Kangerlussuaq, nåede i lighed med Inge T. Lennerts børn ikke deres flyver på grund af togkatastrofen på Storebæltsbroen.

Men nu kommer Air Greenland de ramte passagerer til hjælp.

- Der var 19 passagerer som ikke nåede deres afgang i morges pga. den tragiske ulykke på Storebæltsbroen. Under disse specielle omstændigheder har Air Greenland valgt at ombooke deres billetter, siger Air Greenlands kundeservicechef, Helle Pedersen til KNR.

Passagererne vil komme til Grønland ved først mulige lejlighed, det vil for de flestes vedkommende være torsdag.