Vestnordisk Råds årsmøde begynder

Vestnordisk Råd afholder årsmøde fra søndag frem til på tirsdag i Qaqortoq.
Savalimmiuni mittarfik Vagar tallineqarmat ilutsittumik kinguneqarpoq
Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Karsten Sommer
21. august 2016 16:06
Versionist Ivik Kristiansen

På programmet står blandt andet drøftelser af udviklingen i Arktis, fiskeri, kvindernes stilling, turismeudvikling samt trafik, miljø og klima.

Et af de punkter, der skal diskuteres på årsmødet, handler om at etablere vestnordiske efterskoler, med henblik på at give unge bedre kendskab til de tre lande i Vestnorden.

Et andet forslag går på at afholde en fælleskonference om den geopolitiske virkelighed, de vestnordiske lande står i i dag.

Især konflikten mellem Rusland og NATO inddrager de vestnordiske lande på den geopolitiske arena. Men også flygtningestrømmene og Kinas øgede interesse for de Vestnordiske lande sætter nyt fokus på Vestnorden, skriver rådets generalsekretær, Inga Dora Markussen, i en pressemeddelelse.

Derfor vil man på ny debattere Rådets tidligere anmodning om at opnå observatørstatus i Arkisk Råd. Rekommandationen blev vedtaget i både Færøernes, Grønlands og Islands parlamenter kort inden sommeren.

I alt deltager 30 personer i årsmødet som holdes på Hotel Qaqortoq.

Og som noget nyt, holder Vestnordisk Råd også en kulturaften i forbindelse med årsmødet.

Det sker søndag aften i forsamlingshuset i Qaqortoq, hvor der både er taler, musik og dans, og ikke mindst smagsprøver på mad fra de vestnordiske lande.