Vejret har drillet Tele-Post i Upernavikområdet

Upernavik har fået stabil forbindelse igen, men vejret driller stadig Tele-Post i Nordgrønland.
Det kolde vejr og milde sludbyger har dannet et tykt islag på antenner, paraboler og andet udstyr. Foto © : AK Montage
Skrevet af Malik Brøns
03. december 2019 07:49
Versionist Bikki P. Kleist

Ekstreme vejrforhold omkring Upernavik har givet Tele-Post udfordringer med deres radiokædestationer siden tirsdag sidste uge. Det er både det kolde vejr og milde sludbyger, der har dannet et tykt islag på antenner, paraboler og andre udstyr.

Foto © : AK Montage
Tele-posts medarbejdere fik søndag endelig mulighed for at komme op til radiokædestationen og rette op på skaden. Foto: AK Montage

Dette har kunnet mærkes for borgerne i Upernavik og de nordlige bygder i distriktet i form af problemer med at komme på internettet, se tv og høre radio.

Tele-Posts medarbejdere fik søndag endelig mulighed for at komme op til radiokædestationen og rette op på skaden.

LÆS OGSÅ Problemer med internet, radio og tv i Nordgrønland

-  Det er nu lykkedes at sikre forbindelserne takket være en ekstraordinær indsats med at fjerne al den is, der havde sat sig fast på vores udstyr, siger Tele-Post’s Teknik- og IT-direktør, Jonas Hasselriis.

Der er dog stadig to radiokædestationer syd for Upernavik, der mangler at blive ordnet, og det vil Tele-Post’s teknikere kigge på.

Bygden Innarsuit må ligeledes leve med den dårlige forbindelse, indtil der bliver en mulighed for at flyve til bygden, fortæller Tele-Post.