Vejret betød flyforsinkelser

12. maj 2005 13:39

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut, er vejr tilstanden et sted i den nedre del af atmosfæren på et bestemt tidspunkt. Og forklaret på den måde lyder det jo meget tilforladeligt.

Men de sidste par dage har tilstanden i den nederste dele af atmosfæren, der ligger over Grønland, og især fra Sisimiut og sydpå, været noget fugtig og blæsende.

Så er det ikke nemt at være flypassager.

Passagererne til og fra Paamiut er to døgn forsinkede. Og flyet til Nuuk fra Narsarsuaq og Kangerlussuaq (via Sisimiut og Maniitsoq) måtte også aflyses i går. Begge fly nåede dog frem til Nuuk i formiddags. I dag er en flyvning fra Nuuk til Kangerlussuaq udsat til i morgen, og de passagerer der skulle have været med til Danmark har fået en plads på morgendagens flyvning.

- Nu håber vi bare at vejret løjer af, så vi får et mere regelmæssigt program, siger flyselskabets marketingschef Jesper Kunuk Egede.

Arctic Umiaq Line oplyser, at de ikke har været påvirket af vejret, hverken med forsinkelser eller aflysninger. Andreas Lindqvist stod for indslaget.

Til dem, der er godt trætte af regnvejret, kan vi oplyse, at det kunne have været langt langt værre. Ifølge Asiaq har det regnet 13 millimeter siden i går i Nuuk. Og det er slet ikke noget at snakke om. Tilbage i 1958 var det helt oppe på 75 mm.

Så nyd foråret.