Vatikanet gav ordre til at åbne to prinsessers grave

Vatikanet har givet ordre til, at to grave skal graves op. De kunne nemlig indeholde jordiske rester af en teenager, der forsvandt for 36 år siden.
To prinsesser er begravet i de to grave, der skal åbnes. Gravene er fra 1836 og 1840. Foto: Scanpix
Skrevet af Ritzau
11. juli 2019 09:59

Der er alligevel ikke fundet nye spor i en gammel drabssag i Vatikanet.

Torsdag gav Vatikanet ellers ordre til, at to grave skulle graves op. De kunne nemlig indeholde de jordiske rester af en teenager.

Emanuela Orlandi, som var datter en af ansat i Vatikanet, blev sidst set, da hun som 15-årig forlod en musiktime. Der har i årtier været en række forskellige teorier om hendes død i omløb - ikke mindst om hvor hendes lig er begravet.

Den lille kirkegård ligger på det sted, hvor kejser Neros væddeløbsbane lå. Den er normalt det sidste hvilested for tysktalende medlemmer af de katolske institutioner.

To prinsesser er begravet i de to grave, der blev åbnet. Gravene er fra 1836 og 1840.

Men retsmedicine og antropologer fandt altså ikke de jordiske rester af Emanuela Orlandi.

- En af gravene var fuldstændig tom, og der blev ikke fundet menneskelige rester eller urner, siger Vatikanets talsmand, Alessandro Gisotto.

Gravene blev åbnet, fordi familiens advokat havde modtaget et tip i form af et foto af gravstedet, hvor der står en figur af en engel øverst.

- Se der, hvor englen peger, hed det slet og ret.

Broren til den forsvundne pige siger, at han altid har håbet af finde hende i live.

- Men hvis Emanuela er død og begravet her, så er det godt, at det, som har været skjult i så mange år, kommer for en dag, siger Pietro, som i dag er 60 år, og hvis mor stadig arbejder i Vatikanet.