Valgtrusler vækker undren og ærgelse

18. februar 2005 10:31

Hans Enoksen er kommet med truslerne om at udskrive landstingsvalg på Siumuts landsmøde i Sisimiut. Her har han sagt, at han enten bliver genvalgt som formand eller også udskriver han valg.

Hos de andre partier i landstinget kigger man med undren på hvad der sker i Siumut. Hos koalitionspartneren IA vil Josef Motzfeldt ikke kommentere formandsvalget direkte. Men han vil gerne give Hans Enoksen et godt råd.

- Han skal gennemføre formandsvalget i god ro og orden, siger Josef Motzfeldt. Han siger også, at det vil være ærgerligt med et landstingsvalg, når de lige har lavet en ny tillægsaftale. Her henviser han til den aftale IA og Siumut indgik i sidste måned.

Hos oppositionen siger Demokraternes partiformand, Per Berthelsen, at han ikke vil blande sig i den børnehave. Og hos det andet oppositionsparti, Atassut, siger formanden Augusta Salling om valgtruslerne: - Hans Enoksen blander os ind i Siumuts formandsvalg med sine trusler om valg. Og det ønsker jeg ikke at blive indblandet i. Det er dem selv, der skal løse deres formandsproblem, siger hun.