Uummannaq i midten af Manhattan

“Greenland Week” bliver afholdt New Yorks bydel Manhattan, hvor man blandt andet kan opleve film, billeder, fortællinger, der alle har Uummannaq og Grønland som fællesnævner.Det oplyser Scandinavia House på sin hjemmeside.
Skrevet af Mads Pedersen
22. februar 2012 10:57

Filmen ”Inuk”bliver også vist i Manhattan. Den er instrueret af Mike Magidson fra 2010, handler om en dreng på 16 år. Han er blevet fjernet udenfor hjemmet og og bor i et børnehjem. I filmen begiver han sig ud i det arktiske sammen med andre unge, ledsaget af en fanger. På rejsen oplever de overgangen til det voksne liv, og bliver tvunget til, at se tilbage til deres barndom.

Den anden film er Historien om Uummannaq. Historien bliver fortalt gennem en kort dokumentarfilm og billedudstillinger, kaldet ”The Tale of Uummannaq” af Galya Morrel. Denne projekt startede for tre år siden i samarbejde med de lokale fangere.

New Yorkerne vil også kunne opleve og få viden omkring grønlanske musik, lege, fortællinger og kunst, arrangeret af Galya Morrel og Joel Spiegelman. Familier med børn vil få mulighed for, at lære noget om grønlandske leve vilkår, og livet i Nordgrønland.

Arrangementerne bliver afholdt i dagene, 29. februar og 1. og 2. marts.