Foto: Chris Pike/Flickr Creative Commons

USA dropper ordene negro og eskimo

I USA skal det nu være slut med at bruge ordene 'negro' og 'oriental', som på dansk kan oversættes til 'neger' og 'orientalsk'. Det er også slut med ordet 'eskimo'.

I går fredag underskrev den amerikanske præsident, Barack Obama en lov, der sletter brugen af de to ord fra de føderale amerikanske love.

Loven betyder, at ordet 'oriental' vil blive erstattet med ordene 'Asian American', ligesom ordet 'negro' vil blive erstattet af ordene 'African American'.

Ingen i Kongressen modsatte sig beslutningen, hvor forslaget om at udslette ordene, der i dag bliver betragtet som nedladende, gik igennem uden nogen former for modstand. Og det er et sjældent syn i USA, især i et valgår, skriver Ritzau.

 

Eskimo til Alaska Native

Men der er også ryddet op i andre uddaterede ord som 'eskimo', der nu skal erstattes med 'Alaska Native', skriver Politiken. En betegnelse som altså henviser til oprindelige folk fra Alaska.

Debatten om de uddaterede ord i USA rammer lige ned i den danske debat, hvor Søren Espersen fra Dansk Folkeparti har aflyst sin deltagelse i en rejse med Udenrigspolitisk Nævn til USA.

Det er sket med henvisning til en meget omdiskuteret tweet, hvor socialdemokraten Jeppe Kofoed skriver, at Espersen skulle have omtalt USA's præsident som 'nigger'. Espersen mener, at sagen vil "komme til at overskygge det hele".

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt