Uppik skuffet over politiet

14. februar 2005 15:31

Formanden for Uppik, Jens Peter Lange, er godt og grundig skuffet over, at politiet ikke skrider ind over for hjemmesiden Inuit.dk.

På hjemmesiden bliver der solgt tupilakker af kaskelottand, selvom det strider mod internationale regler. Det er ellers forbudt at eksportere kunsthåndværk af truede dyr. Det strider mod Washington-konventionen (Cites).

Sagen er meldt til politiet af Skov- og Naturstyrelsen i Danmark. Men ordensmagten har svært ved at stille noget op, siger kriminalinspektør Hasse Jakobsen fra Københavns politi.

- Vi kan ikke udelukke, at der kan være effekter på hjemmesiden, som det er lovligt at sælge, fordi der følger en erklæring med. Derfor er vi nødt til at få fat i ejeren, men han opholder sig i udlandet, og vi er derfor nødt til at vente på, at han kommer hjem, siger kriminalinspektøren.

Det svar skuffer Uppiks formand, Jens Peter Lange. Han mener, at Danmark som nation dermed svigter sine forpligtelser over for Cites.

- Jeg kontakter Cites-sekretariatet og gør det opmærksom på, at det ikke er Grønland, der overtræder reglerne. Vi skal også have understreget, at det ikke er os, der fanger kaskelottænder. Det foregår i blandt andet Japan, Norge og Rusland, men det risikerer at skade Grønlands omdømme, siger Jens Peter Lange.