Uppik: Miljøorganisation er godt for Grønlands image

27. januar 2005 05:53

Miljøorganisationen Uppiks formand Jens Peter Lange tror det vil blive lagt mærke til internationalt, hvis organisationen får observatørstatus ved CITES og den internationale hvalfangstkommission IWC.

Det er simpelthen imagepleje for Grønland at have en synlig fortaler for miljøet. Især i de internationale kredse.

- Når jeg er ude at rejse får jeg tit det ironiske spørgsmål, om Grønland overhovedet har miljøorganisationer. At vi har det kan også påvirke Grønlands internationale position, især overfor det meget rabiate miljøorganisationer i den internationale arena, siger Jens Peter Lange.

I IWC og CITES vil Jens Peter Lange samtidig forsøge at opveje, hvad han opfatter for en alt for politisk ageren fra Hjemmestyret. Han siger at netop de to forumer er præget af en meget videnskabeligt baseret debat. Og det fokus er det vigtigt at Hjemmestyret bliver holdt fast på.

Han siger blandt andet, at Hjemmestyret er dårlige til at leve op til aftalerne med de internationale organer vedrørende vævsprøver. Uppik vil lægge pres på Hjemmestyret, så vi lever op til aftalerne. Ellers risikerer vi, at kvoterne på forskellige fangstdyr bliver skåret ned i løbet af få år.