Unge kokkeelever afholder GM

Skrevet af Karsten Sommer
27. oktober 2005 07:28

-Det har været vores ønske i mange år, at lade kokkeelever konkurrere mod hinanden, da vi har forventninger til, at det vil give lærlingene yderligere motivation til at dygtiggøre sig i et spændende fag. Sådan skriver forstander Esben Toftdahl på Levnedsmiddelskolens INUILI´s hjemmeside.

Kokkelærlingenes landsdækkende mesterskab startede her nu til morgen kl. 8 i Inuili i Narsaq. Den første konkurrence blev afholdt sidste år. I år er de unge mellem 17 og 21 år som deltager. De kommer fra Pituffik, Kangerlussuaq, Nuuk og Narsarsuaq.

-Lærlingene ved hvilke råvarer de skal bruge. Forretten er rejer, hovedretten er grønlandsk laks og vi har krævet at de skal bruge minimum 2 grønlandske råvarer i desserten, siger Esben Toftdahl.

Kokkelærlingene skal starte 20 minutter forskudt af hinanden. De skal lave mad til 6 personer på 4 1/2 time. 1 kuvert skal afleveres til fotografering. 2 kuverter til 4 dommere og 3 til gæsterne.

- Den sidste lærling skal være færdig med sin madlavning klokken 14.30, siger en veloplagt forstander Esben Toftdahl til Radioavisen her nu til morgen.